Η οικογένεια Ραβάνη συνεχίζοντας μια μακρά παράδοση δεκαετιών, αρχής γενομένης το 1954, εξακολουθεί να αποτελεί εγγύηση στο χώρο της εστίασης. Πρωτεργάτης και πραγματικά πρωτοπόρος, στάθηκε ο πατριάρχης της οικογένειας Ιωάννης Ραβάνης. Ο ίδιος μαζί με τη σύντροφο και συνοδοιπόρο της ζωής του Βασιλική, κατόρθωσε μέσα απο την έντονη επιχειρηματική του δράση , αλλά ταυτόχρονα ορμώμενος απο την αγάπη του για τον τόπο να καταστήσει τον Αθ. Διάκο γνωστό απ’ άκρον εις άκρον της Ελλάδας, προσελκώντας φανατικούς και πιστούς επισκέπτες απο το σύνολο της επικράτειας καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. Αυτή ακριβώς η προσπάθεια συνεχίζεται πλέον απο τα παιδιά του, με τον ίδιο αμείωτο ζήλο.

Φυσικά, στην κορυφή εξακολουθεί να βρίσκεται το φημισμένο, εξαιρετικής ποιότητας “Παγωτό Ραβάνη” απο αγνό πρόβειο γάλα. Ήταν η γιαγιά, Σωτηρία Ραβάνη που το 1954 για πρώτη φορά με μια χειροκίνητη παγωτομηχανή θα έφτιαχνε το πρώτο παγωτό βανίλια. Η τεχνολογική εξέλιξη θα βελτιώσει τα μέσα παραγωγής. Ωστόσο αναλλοίωτη στο χρόνο θα παραμείνει η συνταγή και η αγάπη για το παγωτό. Για τους επισκέπτες μας είναι πραγματικά ειδυλλιακή η εικόνα κατά τους πρώτους καλοκαιρινούς μήνες της συλλογής του γάλακτος απο τους ντόπιους κτηνοτρόφους. Νωρίς το πρωί καρδάρες φρέσκου γάλακτος καταφθάνουν στο υπερσύγχρονο εργαστήριο μας επί της πλατείας του χωριού έτοιμο να μεταμορφωθεί στο πιο γνήσιο και αυθεντικό παγωτό που έχετε δοκιμάσει ποτέ.

Δεν είναι όμως μόνο το παγωτό που θα συγκινήσει γευστικά τον επισκέπτη αλλά και τα αρίστης ποιότητας κρέατα.

Παϊδάκια αρνίσια και πρόβεια τα πιο νόστιμα τα πιο καλοψημένα, οι σωστά φροντισμένες κοπές. Όλα τα αμνοερίφια προέρχονται απο μικρές κτηνοτροφικές μονάδες της ευρύτερης περιοχής κάτι το οποίο αποδεικνύεται απο την εμφάνιση και την γεύση.
Μιφτέκια χειροποίητα, αφράτα και καλοζυμωμένα. Ιδιαιτέρος αγαπητά απο τους μικρούς μας φίλους, μια πάντα σταθερή επιλογή απο τους πελάτες μας

Λουκάνικο, επίσης δικής μας παραγωγής. Ιδανικό στα κάρβουνα αλλά και τηγανιά, τόσο σαν συνοδευτικός μεζές τσίπουρου αλλά και σαν κυρίως πιάτο.

Μπριζόλες όλων των ειδών, μοσχαρίσιες, χοιρινές, γάλακτος, μοσχαρίσιο φιλέτο, χοιρινή πανσέτα είναι μερικές απο τις επιλογές που έχετε στην διάθεση σας.
Το μοσχάρι προέρχεται επίσης απο ντόπια κτηνοτροφική μονάδα.

Παϊδάκια (αρνίσια και πρόβεια) Χειροποίητα μοσχαρίσια μπιφτέκια
Λουκάνικο, δικής μας παραγωγής Μπριζόλες (μοσχαρίσιες, χοιρινές, γάλακτος)
Χοιρινή πανσέτα Μοσχαρίσιο φιλέτο
Ψητό αρνί και κατσίκι Κοντοσούβλι
Κοκορέτσι Ζυμωτό ψωμί
Σαγανάκι Τζατζίκι, τυροκαυτερή
Σαλάτες εποχής Φρεσκοτηγανησμένες πατάτες
Σπετσοφάι Τσιγαριστό αρνί
Γιαούρτι Ραβάνη απο πρόβειο γάλα Γλυκά του κουταλιού